Защо да изберем стоманена врата за входа?

Изборът на входна врата за дома е изключително труден. Тук вече не става дума само за естетика, но и за стабилност и издръжливост на атмосферни условия, на опити за разбиване, да не пропуска студ или топлина. Оказва се, че стоманената врата е най- подходящата, ако за вас сигурността и трайността са най-важните приоритети.

И как всъщност можем да променим металната врата, без да се налага да я сменяме – вижте.

vrata-badeshteСтоманените врати, според Борман, са по-силни от дървените или тези от фибростъкло, те няма да пропукат или да се деформират. Всякакви вдлъбнатини или следи от удари по тези врати могат да бъдат изравнени и шпакловани с кит за ремонт на автомобил.

Стоманените врати са евтини. Цената например на една турска врата, предлагана от Борман България е в порядъка на 490-550 лева. Всички метални врати са с вътрешна рамка, изработена от дърво или, за по-голяма здравина, от стомана. Кухините в рамките са запълнени с изолационна пяна с висока плътност. Повърхността на вратите обикновено е гладка или е с релеф, наподобяващ дървесина. Повечето стоманени врати са покрити с изпечено полиестерно покритие, което изисква периодично пребоядисване. Премиум моделите имат покритие от винил, подобно на това на облечените с винил прозорци, за по-голяма устойчивост на атмосферни условия. Някои дори имат устойчиво дървесно- влакнесто покритие или, за наистина висок клас модел, ламиниран  дървесен фурнир.

Стоманените врати обикновено са част от предварително окачена система. Но ако просто откачате старата врата от пантите и закачате нова, не забравяйте, че стоманени врати се предлагат с панти, прикрепени към тях или отвори за пантите, които са предварително пробити. Мястото на пантата на вратата трябва да съвпада с мястото на пантата на съществуващата рамка на вратата. Някои врати са оборудвани допълнително с предварително пробити дупки за пантите, което позволява да бъдат направени малки корекции, когато се оказва, че вратата виси.

Накрая, проверете гаранцията. Някои производители ще я анулират, ако монтирате допълнителна врата върху стоманената. Причината: концентрацията на топлина между двете врати може да причини лющене на покритието. Почти всички входни врати на Борман са за единичен монтаж.

vhodna-vrata-starinnaВярно е, че в близкото минало почти никой не слагаше стоманена врата на входа на жилището си, сега производителите констатират голям интерес към входните врати от този материал. Технологиите вече позволяват ватите да получават достатъчно привлекателен външен вид, който наред с устойчивостта и качеството, правят стоманените врати изключително предпочитани. Цената също изиграва важна роля при избора на врата. Всеки би предпочел да получи на ниска цена голямо качество, съчетано с допълнителни екстри като сигурна заключваща система и качествена шпионка, да речем.

Вие какво избрахте за входа на вашия дом? Още ли се чудите? В интернет пространството има множество сайтове, предлагащи невероятно разнообразие от входни врати. Разгледайте и изберете тази, която най- много подхожда на вашия стил.