Поставяне на шпионка на входната врата

Шпионката е евтин вариант за гарантиране на сигурност. Лесно се монтира към всяка входна врата, независимо дали е направена от дърво, стомана, фибростъкло или композитен материал. Устройството позволява на човека от вътрешната страна на вратата да види стоящия от външната страна, а след това прецени дали е безопасно да отвори вратата. Шпионката е особено полезна за предна врата, около която няма никакви близки прозорци, за да се осигури видимост на прага.

Да подготвим и вратата за монтаж в течение на нейния избор.

Как работи шпионката

Шпионките се състоят от две части. Тялото на обектива или визьора е поставен във вътрешността на вратата, а капака е отвън. Двете парчета се завинтват заедно в средата на вратата. Въпреки, че лицето, гледащо от вътрешната страна може ясно да види човека от външната страна, всеки, взирайки се в шпионката отвън, вижда само неясни, размазани фигури.

Подготовка на Вратата

Преди да монтирате шпионката, вие трябва да прецените местоположението й на вратата. Най-добрият начин да се определи това, е да стоите на вратата и гледате право напред, а след това маркирайте с молив вратата на нивото на очите. Ако други членове на вашето домакинство ще използват шпионката, дупката трябва да бъде пробита, така че най-ниският член на семейството да може лесно да я достигне. Друг вариант е да инсталирате две шпионки, една на височината на  възрастен и втора – на височината на детето.

Пробиване

За монтиране на шпионката ще ви е необходима бормашина, снабдена подходяща бургия. Шпионките се различават по размер, така че трябва да се измери тялото на шпионката, за да сте сигурни какъв размер дупка трябва да се направи. Започнете с пробиване от вътрешната страна на вратата, като започнете на ниска скорост и държите дрелката стабилно, колкото е възможно. Важно е да се спре пробиване веднага след като бургията излезе другата страна на вратата, за да се предотврати увреждане на повърхността на вратата. След като направите отвора от вътрешната страна на вратата, правите същото и от външната страна на вратата. Вече сте готови за закрепване на двете части на шпионката. Това е най-лесно да се направи като оставите вратата отворена, така че да може да се достигне от двете страни на вратата едновременно.

Видове шпионки

По-старите модели шпионки са с ограничена визия на визьора, който гледа право напред и не позволява да се види човека пред врата, ако се намира по- встрани. По-новите шпионки са оборудвани с призма на външната страна на вратата, която дава поглед в широк ъгъл на зоната пред  прага на вратата.