Защо трябва да сложите огледало в кухнята и как да го направите?

Отразяващите повърхности могат да направят мястото за готвене да изглежда по-светло.

Включването на внимателно подбрано огледало в кухнята, добавя едно докосване на блясък и носи много други предимства. Отразяващата повърхност насочва светлината обратно на другия край на стаята като повишава яркостта и добавя усещането за дълбочина. Това също е прост, но много ефективен начин да направите едно пространство да изглежда по-голямо. В зависимост от това какъв тип огледало ще използвате, това може да бъде относително евтин начин за подобряване на вашето пространство за готвене.

А за стъклените врати, в комбинация с Борман – вижте ги тук.

Сложете едно зад печката.

Хитрото позициониране на огледалото може да промени дизайна на Вашата кухня по няколко начина. Така например, намирането огледален гръб зад плота ще ви позволи лесно да държи под око малките деца или да продължите да говорите с приятелите си без да се налага да се обръщате по време на готвенето.

Този огледален гръб отразява двора, създавайки илюзията за по-открито пространство, както и визуално удвояване наличието на функционална тухлена стена. Този ефект се подсилва чрез комбиниране на огледалото с стъклен таван и големи прозорци.

Монтирайте огледало зад мивката.

Както споменахме, огледалата са чудесни за отразяване на светлината, която ще направи кухнята ви по-просторна, отворена и светла. Това означава, че са особено ефективни в малки или тъмни кухни, където могат да преобразят едно иначе мрачно пространство в удобно място за приготвяне на храна, работа и социални контакти. Тук огледалото отразява двора обратно в стаята, което наистина помага да я отворите.

Вземете правилното покритие

Взимането на правилния тип огледало е от ключово значение. За традиционната кухня помислете за старинния дизайн, който е вътрешни петна и създава прекрасен мек ретро вид. Ако искате да бъдете супер съвременни, тоналните огледала са добър вариант. Тонираният дизайн се предлага в различни цветове, включително опушено черно стъкло и бронз.

Един огледален стъклен плот трябва да бъде направен от закалено стъкло, в противен случай излагане на топлина или случайно чукване може да доведе до счупването му.

Макар да изглежда красиво, основният недостатък на огледалният стъклен плот е, че неговият производствен процес се отразява на цената, което го прави по-скъпо, отколкото повечето други плотове. Но помислете колко драматично би могло да повлияе на усещането на вашата кухня и чувството за пространство. Може да решите, че си струва инвестицията.

Врати на шкафовете

Огледалните врати пасват прекрасно на стенните шкафове, защото позицията на нивото на очите предлага максимално отразяване на светлината, оставяйки впечатление за по-светло, по-голямо и по-открито място.

Огледалата също са добра алтернатива на обикновеното стъкло, ако ви е трудно да запазите вашите шкафове подредени вътре.