Интериорно стъкло за врати

Стъклените вътрешни врати на Борман стават все по-популярни. През последните години ги виждаме много често в офисите и домовете на хората. С тях помещението изглежда по-свежо и просторно. С помощта на стъклените врати се постига по-голям уют и за това много хора ги избират за жилищата си. Те са здрави и устойчиви, а поддръжката им е много лесна.

Вижте и журнала за вратите на Борман – изключително лесно усвоими статии за вратите. Ще придобиете опит в избора на качествените врати.

Стъклото, което се използва за изработка, може да бъде от различен тип – ламинирано, флоатно, армирано, предпазно, декоративно, релефно, нискоемисионно, триплекс, Ка стъкло, стопсол, огледало и т.н.

vrata ot stakloИнформация за различните видове стъкла и качествата им, когато се употребяват за интериорни врати и прозорци – информация от Борман България:

Флоатното стъкло се използва най-често в интериора. То представлява стандартно стъкло, което може да бъде монтирано навсякъде. Дебелината му може да бъде различна, в зависимост то мястото на монтиране и приложение.

Ламинираното стъкло е много здраво. При него има трети слой от пластмаса, който не позволява разпръсването на парчетата, когато стъклото се счупи. Намира приложение там, където е нужна по-голяма устойчивост и има голямо натоварване. Също така, това стъкло може да се постави там, където то трябва да е с по-голям размер, като витрини, големи стъклени врати и др. Ако има деца, това стъкло също е добро решение.

Предпазното стъкло намира приложение там, където има близкостоящи хора. То може да ги предпази от нараняване при удар. Разликата при него е, че при чупене се разпада на много малки парченца, които не могат да наранят никого. Поради тази причина, това стъкло се смята за безопасно.

Армираното стъкло е устойчиво на високи температури. То намира приложение в тежката промишленост, където високите градуси са нещо обичайно. Армирането стъкло се прави по специална технология. В него има вградени метални нишки, които увеличават здравината му. Дори при силно нагряване, то не се деформира и чупи.

Декоративното стъкло е красиво. То може да бъде в различен цвят, който се постига с цветен филм. Така се получава по-голяма дълготрайност. Тези стъкла могат да се монтират навсякъде и често са предпочитани за вътрешни врати.

Релефното стъкло е подобно и също е много подходящ избор за интериора на жилището. То може да се използва за холната врата, за всекидневната или друго помещение. Особеното при него е, че отразява светлината и така се получава много красива гледка.

Ка стъклата са нискоемисионни и се използват най-вече в стъклопакетите на PVC дограмите. При тях има специално покритие, което помага за постигане на много по-добри топлоизолационни свойства. Цената на тези стъкла не е много висока и това ги прави предпочитани за новите прозорци.

Стъклото триплекс е многопластово, като всеки пласт е съединен с високоякостен филм. Така се постига много добра шумоизолация и предпазване от ултравиолетовите лъчи на слънцето. Освен това, стъклото е изключително устойчиво на удари. Намира приложение в PVC дограмата, като обикновено се комбинира с друг тип стъкло.

Стопсол стъклото може да ни защити от вредните лъчи на слънцето. То е устойчиво против надраскване и се почиства много лесно. Покрито е с тънък слой метални оксиди. Стопсол стъклото има способността да образува енергия от слънчевите лъчи и това е причината да има много добри топлоизолационни качества. Използва се в стъклопакетите, като се комбинира с друг вид стъкло.

Огледалата се използват най-вече в интериора при Борман. Те могат да бъдат всякакви видове и размери, в зависимост от приложението си.