Екранни предпазни врати

Какво представляват екранните предпазни врати?

Това е врата с метална рамка и решетка, поставена от външната страна на входната врата. Тя може да бъде с панти или плъзгаща се.

Екранните предпазни врати позволяват на въздушния поток да преминава, когато входната врата е отворена, но все пак пречи на навлизането на нежелани гости. Те обикновено имат стабилно заключване и вдлъбнатите панти предпазват вратата от принудително отваряне. Но внимавайте – съвет от Борман – не може да се разчита 100% на такъв тип защитни врати.

Принципно най-добре е да се увеличи и пожароустойчивостта на вратата – как – погледнете статията.

Имайте предвид, че такива врати не могат да се поставят пред пожароустойчива врата – можете да разгледате моделите противопожарни врати на Борман в сайта им.

Екранните предпазни врати обикновено разполагат с метална решетка, разположена в метална конструкция, често съчетани от тънка мрежа, за да предпази помещението от влизане на насекоми. Двата най-често срещани метала, използвани за изработката на тези врати са алуминий и стомана – всеки материал има своите силни и слаби страни.

Обикновената екранна врата действа на същия принцип, но има за цел да предпази помещението от насекоми и няма толкова добра гледка през тях.

Как действат екранните предпазни врати?

Заключена врата сигурност има за цел да спре никого да попадне в дома си през предната врата. Решетката трябва да бъде достатъчно здрава, така че да не може да бъде повредена и пантите трябва да бъдат скрити или недостъпни и здраво приковани към рамката, така че да не могат да се надигнат. Ключалката трябва да е здрава и стабилна.

Екранните предпазни врати трябва да бъдат монтирани правилно, за да се осигури адекватна защита. Солидната ключалка и заварената на няколко места неръждаема стоманена решетка ще служи като визуален възпиращ елемент, но ако пантите не са добре прикрепени към рамката, може лесно да бъде откъртена.

Когато се използват екранните предпазни врати?

Те обикновено се монтират на входните врати, всяка външна врата може да бъде оборудвана с екранна предпазна врата, ако е необходимо. Възможно е също така да се съчетаят плъзгащи се врати с екранни предпазни врати, но това очевидно изисква по-широка релса, която да поеме допълнителната врата.

Какви варианти съществуват в екранните предпазни врати?

Ново за пазара са вратите от неръждаема мрежа, които нямат решетка гледката отвътре не е много ясна, подобно на гледане през мрежа против насекоми. Те са все по-популярни, тъй като те са по- добри на външен вид.

Друг модел, който може да бъде класифициран според Борман като екранна предпазна врата е вратата от ковано желязо. Те обикновено са тежки, но много богато украсени, изработени от ковано желязо. Обикновено те се използват като порти, но може да се използват и на входните врати за подобряване на външния вид и да придадат по- величествено излъчване.