Стъклените врати Борман

Вратите от стъкло от Борман България станаха много популярни напоследък. Това се дължи на факта, че придават цялостен завършен облик на помещението, в което са поставени. С тях всичко изглежда по-светло и просторно. Стъклените врати могат да бъдат както с метална, така и с дървена каса. Крилата им също могат да са различни – статични или подвижни, с различни шарки и т.н.

За какво са подходящи стъклените врати на Борман – погледнете.

Вратите от стъкло са подходящи както за офисите, така и за дома. Освен естетическата красота, която внасят, те имат и много други допълнителни качества, които зависят от вида на стъклото, което се използва за изработката. Движещите системи при стъклените врати Борман трябва да са направени много добре и да бъдат гъвкави. Много е важно да се монтира специален обков, за да се осигури правилното отваряне и затваряне на вратата. Изолацията също зависи от него.

Безопасността при стъклените врати е много важна. Някои от тях притежават и допълнителни свойства, като пожароустойчивост. Те се правят от огнеупорно стъкло, което е с дебелина от 8 до 10 милиметра. Тези врати от Борман могат да бъдат поставени там, където има нужда от такава защита. Освен у дома, стъклените врати се поставят в магазини и заведения. Там те трябва да са направени от закалено стъкло.

В зависимост от приложението си, стъклените врати се произвеждат по различни начини. Могат да бъдат плъзгащи, витринни и стационарни. Възможно е да са с различен брой отварящи се стъкла. Стандартно, обковът е съставен от две панти, дръжка, брава, уплътнител и насрещник. Стандартната каса може да е направена от метал или дърво. Стъклените врати се оборудват с автомат за затваряне в горната си част. Плъзгащите се врати са с подов водач, окачваща релса, ролкови колички и ръкохватка. Според отварянето и затварянето си, стъклените врати могат да се разделят на няколко вида – с горна, долна или странична панта, с автоматично отваряне или отваряне в двете посоки.

През последните години, плъзгащите стъклени врати Борман България станаха много популярни, защото придават светлина и простор на работното място и в дома. Когато искате да разделите дадено помещение, това е много лесен и практичен начин. Такива врати се монтират в повечето големи офис сгради. Те не пречат на комуникацията в работата, а това е едно голямо предимство.

Самата конструкция на този тип врати е много красива и елегантна. Те са много тънки и могат да се монтират на практика навсякъде, дори и там, където не може да има стандартни врати.

При монтажа не е задължително да има долна релса. Механизма им може да е скрит или открит. При скрития метод плъзгането се осъществява чрез носеща релса с каретки, които не се виждат. Плъзгащите се стъклени врати могат да са с едно или две стъкла, които се монтират на съответния брой релси.