Пожароустойчиви врати за защита на офиса

В офиса обикновено се съхранява информация с голяма важност. Той трябва да е защитен, защото е много подходящо място за крадене на техника, документи и др. Възможно е дори да се унищожи цялото офис помещение при евентуален пожар. Последиците могат да бъдат катастрофални.

Погледнете и важна информация за пожароустойчивите врати Борман тук.

Добре е да се помисли за монтиране на здрава и надеждна врата, която да е способна да защити офиса от пожар.

Една такава врата е добра инвестиция, защото е сигурна застраховка срещу това така нежелано бедствие, от което може да има фатални последици и до загуба на ценни вещи и информация. Струва ли си да се инвестира в такава врата? Дали инвестицията ще си заслужава?  Една такава врата ще ви даде много спокойствие и вие ще знаете, че офиса ви е безопасно място. Една фирма трябва да бъде добре защитена. Противопожарната врата е символ за отговорност, а отговорността е показател за по-добър имидж пред клиентите и служителите. Освен от огън, противопожарната врата ще защити офиса и от проникване на дим.

 В днешно време пожароустойчивите врати са по-различни от преди. Те не са грозни и отблъскващи. Могат дори да изглеждат като дървени, без никой да разбере какви са всъщност.  Моделите могат да са интериорни, еднокрили, двукрили, гаражни, плъзгащи и стъклени. Има и универсални врати от метал, които са едно или двукрилни. Огнеупорните врати могат да бъдат както интериорни, така и екстериорни. Съществуват и дървени противопожарни врати. Те се изработват от дървена конструкция и дървени панели, но могат да са и с уплътнение, което ограничава проникването на дим. При висока температура, то се превръща в пяна и запълва цялото вътрешно пространство на вратата. Касите на противопожарните дървени врати се изработват от масив, който се закрепва плътно към крилото. Огнеупорните врати почти нямат разлика с обикновените на външен вид.

Противопожарните врати могат да бъдат с различно качество, което се определя от степента им на пожароустойчивост. Те са разпределени в няколко класа и се различават по UNI стандартът. Съкращението REI обозначава времето, през което вратата може да издържи на огън. Минимално допустимото време е 30 минути, а някои врати достигат до 120. Ако вратата е означена със знака CE, значи отговаря на стандартите на EU.