Модерни стилове врати за вашия дом

Елегантните и изчистени входни врати в модерен стил следват стила на съвременната архитектура и домашния дизайн. Без значение е дали са минималистични, артистични или често функционални, те са едни от най – популярните дизайни, когато става въпрос за екстериорните домашни врати. В тази статия ви предлагаме да прочетете за някои функции, които вероятно ще намерите при съвременните входни врати.

Видовете врати при сгъване, плъзгане – стъклени и плътни – полезно инфо.

                Дизайн

                Както отбелязахме малко по – нагоре, чистите линии често са ключов компонент в стила на съвременните врати. Вместо сложните или често богато орнаментирани с най – различни стъкла и витражи, които могат да се видят на по – традиционната входна врата, в днешно време ще намерите по – опростени, прави линии и прозрачно или полупрозрачно матирано стъкло. И нека това, че говорим за опростяване не ви обезнадеждава, въпреки опростяването вратите далеч не са скучни. Скука е последната дума, с която бихме могли да ги определим. В зависимост от точния избор,който ще направите, модерните врати се отличават с красив, абстрактен дизайн с прозрачно стъкло или дори серия от геометрични шарки и форми, изрязани от стъкло.

                Цвят

                По отношение на цветовете, много от по – опростените дизайни са и в опростени цветове, най – често – черни, бели или сиви – цветове, които са общи за различните стилове на вратите. По – авантюристичните съвременни врати обаче могат да се отличават много с по – ярки оттенъци и цветове, в които влизат ярко червеното, тревисто зеленото, тъмнозеленото, електрическото жълто, войнишкото зелено, като цяло всички цветове на дъгата. Безспорно обаче най – интересни и оригинални са цветовете в неоново. Изключително смело, но и модерно решение.

                Материал

                Що се отнася до вида на материала, който съставя модерните врати, наистина няма особена разлика от това, което бихте намерили при вратите от характерния и традиционен тип. Ще намерите както опции изработени от дърво, така и такива от стъклопласт, че дори и от метал. За дървените входни врати олекотените опции с по – малко изразеното дървесно зърно са широко разпространени и много популярни решения. Те включват в себе си бамбук, топола, клен, както и други опции, разбира се.

                Фибростъклото и металът вероятно ще бъдат боядисани според вашите лични предпочитания. Повечето артистични версии на съвременните входни врати могат да се отличават с чугунени елементи или уникално изготвени детайли, та дори и вграден текст.

                Най – популярни в дизайнерската работа си остават стъклените акценти. Вместо обаче вертикалните правоъгълни панели, които често виждаме в горната част на вратите или централно разположения овал, който, нека сме честни, е често срещан в традиционния стил, съвременните врати могат да имат дълги хоризонтални панели от прозрачно или матово стъкло, които се движат по широчината на вратата или са подредени в изкусен геометричен модел. Нещо доста по – различно като стил и усещане от традиционните модели, които доскоро бяха завладели почти целия пазар и се срещаха във всеки магазин в страната.

                Рамка

                И накрая, както при всяка врата, рамката добавя завършеност към външния вид. Ще намерите подходящия завършек в хром, никел, месинг или дори злато. Това са материали, които заемат първите места що се отнася до предпочитанията на клиентите. Рамката може да бъде обемиста или минималистична в зависимост от другите детайли на вратата. Дългите линейни ленти, които се поставят вертикално, за да служат за „издърпване на вратата“ също са популарен вариант. Ключалките и рамките обикновено са в малки размери, когато говорим за модерен стил. Напълно възможна обаче е инсталацията на камери или други устройства, които да имат функции свързани със сигурността и да ви позволяват да имате наблюдение към самата къща постоянно, както и да виждате и разпознавате гостите си на вратата. Нещо изключително търсено в наши дни.