Модата при вътрешните врати

Възможно ли е при вътрешните врати с фурнир от Борман да има мода? Разбира се, че може. При тях е като при дрехите, за това модата не е за подценяване. Още от древността, формата и аксесоарите на интериорните врати са се променяли непрекъснато.

Днес дизайнерите непрекъснато правят опити да наложат дадени модни тенденции и постоянно създават различни интериорни врати, като ги съчетават с всякакви аксесоари и се стремят да ги направят от по-качествени материали.

Апропо, вижте и блога за интериорен дизайн Борман България. Уникални полезни статии, уникален стил на писане – в помощ на клиента!

interiorna-vrata-darvoУ нас доста време се задържаха на мода стандартните бели врати в панелките, но сега всеки може да създаде индивидуалност в жилището си и да подчертае стила му. Вратите са един от най-важните елементи в един дом и въпреки, че от модните тенденции се създават някои ограничения, всеки с по-смели желания може да направи това, което иска.

Външните врати на Борман също не са за подценяване. Те могат да са много актуални и модерни. Въпреки, че при тях от първостепенно значение са сигурността, здравината и изолацията, външният вид също може да бъде много красив и стилен.

Вече не се на мода интериорните врати, направени само от един панел. Те са банални и семпли. Хората започнаха да предпочитат по-нестандартното и интересното – това, което привлича вниманието на околните. Върху вратите могат да се поставят различни украси, които да са от стъкло, дърво, метал или друг материал.При остъклените врати има и нестандартни форми, освен обикновените квадратни. Те се търсят все повече от клиентите, защото могат да наподобяват различни фигури.

Вече не се предпочита стандартният градски стил, който е със строги интериорни линии. Материалите като стъкло и метал не са толкова актуални, както бяха преди време. Ретро стилът става все по-популярен. Сводестите прозорци с арки се избират от много хора.

Интериорните врати са подходящи за ретро стила и могат по много добър начин да се впишат във всяко помещение. Ако жилището е по-малко, могат да се поставят огледални повърхности или стъклото към вратите да бъде матирано. Така ще има повече слънчева светлина и ще се създаде усещане за повече пространство. Когато слънчевите лъчи се отразяват върху декорациите, ще се добави допълнителен чар към цялата обстановка.

Върху стъклата на вратите могат да се поставят отделни рисунки, но понякога се правят цялостни копия на произведения на изкуството.

dizainerski-vratiВече има толкова напреднали технологии, че не е никакъв проблем интериорните врати да бъдат във всякакъв цвят, който да е като този на интериора в жилището. Дизайнерите на интериорни врати Борман са на мнение, че е много по-добре вратата да бъде с различни цветове от двете си страни, за да отговаря на интериора към помещението, в което е поставена. Тя може да бъде и с различна декорация от двете си страни. Ако има врата, която разделя хола и детската стая, тя може да бъде с класически дизайн от едната страна и с детски картинки от другата.